# 128

εμποδια στις ραμπες δημαρχείου χαϊδαρίου

Οδική ασφάλεια

access_time June 11, 2018 person geogre dimitriou thumb_up 0
  • Σημερινό
  • Πέρασε καιρός
  • Καλένδες

Description

όλοι εμείς τι ζητάμε; να μπορούμε να πηγαίνουμε οπουδήποτε , με ασφάλεια ,στη πόλη . ….Γκαπ και γκουπ , ποσο να αντέξουμε πάνω κάτω στα κακοφτιαγμένα , κακοσυντηρημένα ,κατειλημμένα από αυτοκίνητα και εμπόδια  και σκουπίδια , στενά και άθλια  πεζοδρόμια; . Ζιγκ-ζαγκ  όλο εμπόδια μπροστά , συνήθως κατεβαίνουμε στο οδόστρωμα ,  περπατάμε  στο δρόμο , καλλίτερα που ξερεις μπορεί να μην περάσει αυτοκίνητο και να τα καταφέρουμε να φτάσουμε στο προορισμό μας ..Και τα καροτσάκια ξεπροβάλλουν ανάμεσα στα αυτοκίνητα, αναγκαστικά μπροστά από τους συνοδούς , εκτεθειμένα πλήρως  στο δρόμο , που ξέρεις μπορεί πάλι να΄μαστε τυχεροί και να πηγαίνει σιγά ο διερχόμενος οδηγός  και να προλάβει να μας δει . κι αν  πάλι  όχι; Ας κανουμε μια προσευχή , σύμπαν ακούς; “Οδηγέ σε παρακαλώ , πήγαινε σιγά να προλάβω να περάσω ή τουλάχιστον…… μην μας πατήσεις πολύ ………”  ………..ρώσικη ρουλέτα η πιο μικρή διαδρομή στο Χαϊδάρι…Όλα στη τύχη , η ζωή μας δεν ενδιαφέρει κανέναν , ούτε εμας τους ίδιους που διακινδυνεύουμε χωρίς να διεκδικούμε το αυτονόητο ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΓΙΑ ΠΕΖΟΥΣ …ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΕΣ……

Και μέσα σ’αυτή  τη καθημερινή ταλαιπωρία και ανασφάλεια , βλέπω  την ράμπα μπροστα στο δημαρχείο, από τη πλευρα της οδού Επαύλεως. Αποκλεισμένη με ένα μεταλλικό ΠΙ ,  είναι υποβιβασμένο το πεζοδρόμιο και με λίγο τσιμέντο , πρόχειρα επικαλυμμένη. Τι εξυπηρετεί ; όταν  ανέβει ένα καροτσάκι ή ένα αναπηρικό αμαξίδιο πως θα συνεχίσει αφου εμποδίζεται από το μεταλλικο ΠΙ; Αν αποτρέπει το μεταλλικό ΠΙ τη στάθμευση των δίκυκλων–όχι βέβαια ,μονο τη πρόσβαση των εμποδιζομενων και Αμεα δυσκολεύει  , ξεκάθαρα.  Από τη στρ . Καραϊσκάκη , παράνομη στάθμευση και πεζοδρόμιο που δεν διευκολύνει την πρόσβαση , η απότμηση στη γωνία ενώ θα έπρεπε να είχε γίνει «σκάφη» ή «βεντάλια» ,είναι ένα εμπόδιο απλά.[i] Η μοναδική πρόσβαση από την κεντρικη οδό και απέναντι απ ‘τη στάση λεωφορείου , εμποδίζεται με ενεργειες της ίδιας της δημοτικής αρχής μας. To είπα στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών , παλιότερα και στον ίδιο το Δήμαρχο…ΤΙΠΟΤΑ–!

Έλεγα να υποβάλλω σχετικό υπόμνημα στο Δήμο ε και; τσάμπα κόπος. Είδα και τα προηγούμενα που έχω στείλει –ολόκληρο πάκο-χωρίς καν απάντηση .Δεν το βλέπουν οι κυριοι και κυριες του Δημοτικού Συμβουλίου , δεν περναει κανενας-καμια από το σημείο; Όλοι από το χωρο στάθμευσης του υπόγειου πάρκινγκ , σταθμεύουν ,με το όχημα τους και μετά το ασανσέρ στην αίθουσα του δημαρχείου; Το βλέπω και με στραβώνει ,είναι ΔΙΑΒΑΣΗ  σε διασταύρωση  επαύλεως και στρ. καραϊσκάκη με υποβιβασμένο το πεζοδρόμιο και στην απέναντι πλευρά  -ούτε καταφέρατε να σχεδιάσετε επι του οδοστρώματος ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ  ΠΕΖΩΝ , ούτε αποτρέπετε τη παράνομη στάθμευση στο σημείο, μονο εμπόδια για τους πεζούς τοποθετείτε. Εσείς  γιατί δεν βλέπετε; ΚΑΝΕΝΑΣ !

Photos

Comments

comment No comments submitted

Location

place Επαύλεως 6, Χαϊδάρι 124 61, Ελλάδα

Timeline

Σημερινό
Issue reported and published June 11, 2018 by geogre dimitriou